Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen

 

Hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen. Det er at tage socialt ansvar at have konkrete retningslinjer at gå efter, når der skal gives hjælp til en misbruger. (Grafik:Karina Lee Jørgensen)

 

 Det er betydningsfuldt, at alle virkomheder har taget stilling til, hvordan man skal yde hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen. Hvis virksomheden Dare to Care - tager et socialt ansvar - er der en række retningslinjer at gå efter, når der skal gives hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen.

 

Hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen - det nødvendige indgreb

Intervention er et indgreb med det formål at få stoppet et ødelæggende overforbrug eller misbrug.

 

Deidre Boyd, CEO i den internationale Addiction Recovery Foundation og redaktør på Addiction Today har sagt om intervention:

 

Når en person er låst fast i en livsstil med dårlige vaner, der er ødelæggende for livskvaliteten hos vedkommende selv eller de nærmeste omgivelser, så er en intervention mere end rigtig og kan betyde en markant forbedring både her og nu og for kommende generationer.

 

Mange både virksomheder og familier finder det at skulle gennemføre en intervention meget skræmmende og grænseoverskridende og kan have svært ved at se, at det i virkeligheden er at yde omsorg. Har man brug for hjælp til enten planlægningen eller til selve konfrontationen er det muligt at få professionel hjælp gennem Dare to Care programmet.

 

Hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen - forløbet

Spotte misbrugeren

På baggrund af de faresignaler, der er observeret skal der indsamles konkrete data/observationer. Her er det vigtigt at være så konkret som muligt, så der bliver tale om dokumenterede data (hvem så det, hvad skete der, hvornår skete det?

 

Kontakt til HR partner eller netværksmedarbejder

Her fremlægges data/observationer.

 

Læg en plan for videre forløb og roller ved mødet/den svære samtale
Symptomer/data gennemgås. Der tages stilling til, om der skal inddrages ekstern assistance.

Såfremt der skal inddrages ekstern assistance kontaktes Dare to Care.

Der tages stilling til, hvilken hjælp til misbrugeren på arbejdspladsen, der skal tilbydes - døgnbehandling eller dagbehandling.

 

Den svære samtale/interventionen med medarbejder

Tid og sted for den svære samtale aftales.