Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Netværk om misbrugspolitik

 

Netværk om misbrugspolitik - Yes we care virksomhedernes og institutionernes mødested (RAFIK:Karina Lee Jørgensen)

 

Tjele Dare to Care går i front med etablering af netværk om misbrugspolitik for Yes we Care virksomheder eller institutioner. Yes we Care er virksomheder eller institutioner, der har vist, at de "Dare to Care" i forhold til disse særlige problemstillinger.

 

Målet med et sådant netværk er, at misbrugspolitikken til stadighed er aktiv og levende i virksomhederne til gavn for både arbejdspladsen og medarbejderne.

 

Aktiviteter i netværk om misbrugspolitik

Med hensyn til Yes we Care - netværk om misbrugspolitik - er det tanken at oprette en klub for virksomheder/institutioner, som har arbejdet i feltet i en vis tid og derfor har noget erfaring og en fælles referenceramme omkring misbrug. 

Metoderne i forhold til håndtering af indgriben/intervention på arbejdspladsen kan variere, men der er tale om en fælles forståelse for af vigtigheden af at gribe ind og gøre noget. 

 

Headlines for målet med en netværksgruppe om misbrugspolitik er:

 

  • Foredrag et aktuelt emne national og international ny viden og tendenser. Herefter diskussion og debat ud fra emnet.

  • Dele og drøfte cases med andre

  • Sparring i bevidsthed om at fortrolighed er til stede, og at tingene bliver der

  • En form for teamsupervision, hvor der er mulighed for andres feedback at arbejde videre med, hvis man selv er kørt fast


Det er hensigten, at denne klub mødes et par gange årligt og forhåbentligt udvikler sig til et fortroligt netværk.

 

Netværk om misbrugspolitik engagementet skal holdes levende

Klubben mødes et par gange årligt, og forhåbentligt udvikler det sig til et fortroligt netværk.


Målet er at holde gryden i kog omkring misbrugspolitikken, idet det er vores erfaring, at såfremt misbrugspolitikken ikke er aktiv og levendegjort, så er der en risiko for, at den bare er der, men ikke bliver brugt. På den måde får man ikke hjulpet misbrugeren til behandling og får heller ikke hjulpet og gavnet arbejdspladsen som helhed.

 

Gennem årene, hvor Majorgården og nu Behandlingscenter Tjele har arbejdet med Dare to Care, er det vores erfaring, at de virksomheder, der har haft modet og vilje til at gøre noget er blevet til Yes we Care virksomheder. Og virksomhederne har i langt de fleste tilfælde har fået meget loyale og taknemmelige medarbejdere tilbage i virksomheden.


Endvidere virker det på hele organisationen, idet man kan se, at arbejdspladsen virkelig har taget et ansvar, som ikke alene har omhandlet arbejdspladsen, men også familie, venner etc.

 

Virksomheden har i den grad vist, at man har påtaget sig det sociale ansvar.