Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Rådgivningstilbud om misbrug til virksomheder

 

Rådgivningstilbud om misbrug til virksomheder - afhængighed er mere end alkohol

 

Rådgivningstilbud om misbrug -  Dare to Care løsningerne samler mange års erfaring inden for behandling af afhængighed og sikrer, at virksomheder på en unik og enkel måde har beredskab til at håndtere udfordringer med afhængighed professionelt og til glæde for alle involverede.

 

En god håndtering af afhængige medarbejdere/kollegaer bidrager til et godt arbejdsmiljø. Dette er konklusionen i virksomhederne, som samarbejder med Tjele Dare to Care.

 

 

Dare to Cares rådgivningstilbud til virksomheder om misbrug er et skræddersyet beredskab, som effektivt vil understøtte virksomhedens alkohol- og misbrugspolitik.
 

”At konfrontere en medarbejder med et alkoholmisbrug er vanskeligt, for hvordan vil medarbejderen reagere, og hører det ikke privatsfæren til? Denne situation har Aarhus Vand oplevet, og vi har kontaktet Behandlingscenter Tjele for at få råd og vejledning til at yde den bedst mulige støtte til vores medarbejdere. Ligeledes har vi været til en informationsdag hos Behandlingscenter Tjele og opnået en større viden om muligheder for at hjælpe og støtte medarbejdere med alkoholproblemer. Vi har sendt to medarbejdere på et fem-ugers ophold på behandlingscentret, og de har begge fået en meget professionel behandling, og der var stor ros fra medarbejderne efter endt forløb.
 

Såfremt vores medarbejdere ikke havde fået den rette behandling, ville vi sandsynligvis have oplevet et højt sygefravær, ustabil arbejdsindsats og manglende engagement.  Aarhus Vand ønsker, at der gribes hurtigt ind, såfremt en kollega har et alkoholmisbrug. Vi har en nedskreven alkoholpolitik med klare retningslinjer, og vi tilbyder den nødvendige hjælp til alkoholafvænning.


Aarhus Vand har derfor indgået en samarbejdsaftale med Behandlingscenter Tjele, der betyder, at vi altid har den nødvendige faglige sparring til rådighed både før, under og efter medarbejderes behandling. En aftale, vi er meget tilfredse med, og vi kan varmt anbefale centret til andre virksomheder”.
 

Birgit Knudsen, funktionsleder Aarhus Vand

Rådgivningstilbud om misbrug - afhængighed er mere end alkohol .....

Hvor det er forholdvis enkelt at spotte en medarbejder eller kollega, der har problemer med alkohol, kan det straks være vanskeligere, hvis der er er tale om mennesker med andre typer af afhængighed.

 

Det kan være afhængighed af andre rusmidler, men der kan også være tale om afhængighed af bestemte former for adfærd. Der findes mange forskellige slags adfærdsafhængighed, f. eks. købemani og ludomani, men karakteristisk for enhver slags afhængighed er, at den griber mere og mere dybt og ødelæggende ind i et menneskes personlighed.

 

Rådgivningstilbud om misbrug kan hjælpe virksomhederne med at opnå en større indsigt i de mange forskellige typer misbrug/afhængighedsproblematikker, så virksomheden er klædt på til at intervenere, hvis det er påkrævet.

 

Benyt rådgivningstilbud om misbrug og beskyt investeringen i dine medarbejdere

Som virksomhed investerer man i sine ansatte, og den investering er værd at beskytte.


Når en medarbejder har et problem med alkohol, medicin eller andet misbrug, begynder investeringen at give et dårligt afkast.

 

En svensk undersøgelse, foretaget af personaleøkonom Susanne Rehnlund, viser, at en virksomhed med 100 ansatte og en omsætning på 125 mio. kr. mister 2 mio. kr. i sygedage, produktionsfald, omplaceringsforsøg og rekruttering i forbindelse med én person med et ubehandlet alkoholproblem.
 
Har virksomheden en misbrugspolitik med behandlingstilbud, der gælder samtlige medarbejdere, er investeringen i behandlingen fradragsberettiget for virksomheden og skattefri for medarbejderen. Reglerne findes i Ligningsloven.
 
Loven gælder også for selvstændige erhvervsdrivende og medarbejdende samlever.