Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Virksomhederne siger om Dare to Care
En god håndtering af afhængige kolleger bidrager til et godt arbejdsmiljø. Det er konklusionen i virksomhederne, som gennem årene har samarbejdet med det tidligere Majorgården.

Dare to Care løsningerne samler mange års erfaringer inden for behandling af afhængighed og sikrer, at virksomheder på en unik og enkel måde har beredskab til at håndtere udfordringer med afhængighed professionelt og til glæde for alle involverede.

Misbrug er ofte skjult

Det kan være svært at vide, hvem der er misbruger eller potentiel misbruger på arbejdspladsen. Misbrugeren skammer sig og er hyppigt i stand til at skjule misbruget længe. Det er et stort skulderklap fra virksomhedens side at hjælpe en medarbejder med misbrugsproblemer.

Vores virksomhed er et spejl af samfundet. Jeg kan vitterlig ikke se, hvem det typisk er, der drikker eller har et misbrug - jeg bliver nogle gange vældig overrasket! Men det væsentlige er, at vi tror på de kolleger, vi sender i behandling. Mange tidligere afhængige sidder i dag i gode lederstillinger og nyder af flere årsager stor respekt.

Robert Dige, Senior HR-specialist, Danske Bank

Misbrugspolitik handler om ansvar

Ansvar er et hovedord, også når det drejer sig om medarbejdere eller kollegaer med et misbrug. Den aktive misbruger selv tager ikke ansvar for sit misbrug og har bug for mennesker omkring sig til at tage det ansvar på sig at give den rigtige hjælp.

Restitueringsprocenten for mennesker i behandling, hvor virksomheden har været inde over er høj.

For os handler det overordnet om, at vi skal tage ansvar for hinanden som medmennesker. Vores ledere har i den sammenhæng et særligt ansvar, der også rummer kollegerne til evt. misbrugere. Vores misbrugspolitik skulle gerne være en hjælp, så alle i vores virksomhed føler sig rustet til at påtage sig dette ansvar.

Anne Tang Magnussen, HR Manager, Carlsberg Danmark

Misbrug er en sygdom, der kræver hjælp

Efterhånden er der ved at ske en holdningsændring i forhold til synet på misbrug. Rent videnskabeligt har afhængighed længe været klassificeret som en sygdom, mens synet på afhængighed blandt mange har været, at der snarere var tale om en slags personlig svaghed.

Vi føler os som virksomhed forpligtet til at tage hånd om vores medarbejdere og tager ansvar for at hjælpe de af vores medarbejdere der har misbrugsproblemer.
De kompetencer og det potentiale disse mennesker besidder, skal vi som virksomhed være med at til bevare og udvikle ved at hjælpe dem gennem en effektiv behandling.

Peter Hansen, Senior Vice President, HR, Haldor Topsøe

Misbrug og afhængighed er jo en sygdom, og ligesom vi hjælper kolleger, der bliver ramt af andre former for sygdom, vil vi gerne hjælpe dem, som har et misbrug.

Morten Thorsager, HR-manager, Oticon

Behandlingscenter Tjele håber, at den tillid, der gennem årene har været vist Majorgården, vil blive overført på fortsættelsen af Dare to Care konceptet nu under navnet Tjele Dare to Care.